Vores Blueskoncerter

2023


Her finder du alle detaljer om vores kommende koncerter. Scroll ned for mere info, og klik på links eller billeder for at købe billetter.

Efterårets bedste Bluesfestival d. 16. september 2023

7 timers Blues fra kl. 16 til 23 i "Store Sal", Bygningen, Vejle

BLUES-A-RAMA


Årets BLUES-A-RAMA skyder indendørssæsonen for efteråret 2023 i gang hos Bluesforeningen CROSSROADS


Fire Fede Danske Bluesbands

Blues, Soul, Gospel & Rockin' Roots
7 timer * 4 bands * 23 musikere
Masser af publikummer, fed stemning og god lyd.


En bred vifte af akustisk & elektrisk BLUES, SOUL, Rockin' Roots og beslægtede stilarter med nogle af Danmarks mest kompetente bluesmusikere.Billetter

Forsalg

Ikke medlemmer: DKK 290,-
Medlemmer: DKK 250,-


Dørsalg

Ikke medlemmer: DKK 330,-
Medlemmer: DKK 290,-

Hvornår

16. september

Kl. 16 - 23


Dagens program

Fra kl. 16.00: Frederiksen Blues Band
Fra kl. 17.45: The Blues Overdrive
Fra kl. 19.15: Pause (45 min. spisepause)
Fra kl. 20.00: Delta Blues Band
Fra kl. 21.45: Mojo Hands
Ca. kl. 23.15: Tak for denne gang!

Fredag 29. september 2023, kl. 20 i Bygningen, Vejle

Frygtløse flotte fortolkninger af gamle blues klassikere


Nello & The Helping Hand Blues Band


Nomineret til dette års DMA BLUES 2023


En vital, spændende og frisk blueskoncertoplevelse!


I efteråret 2020 sprang Nello ud som forsanger og frontman for sit eget blues-band. Det er siden blevet til mere end 20 koncerter og begejstringen og flotte ord har regnet ned over orkesteret!


Nello & the Helping Hand Blues Band spiller et varieret repertoire af blues i diverse afskygninger, hvor mange af numrene leveres med et unikt twist.


Flere af kompositionernes arrangementer vrides så meget, at de ikke umiddelbart er genkendelige - men det fungerer fremragende, det gør koncertoplevelsen vital, interessant og er frisk og nyt at høre!


Line-up:
Niels Nello Mogensen, bas & sang
Ronni Boysen, guitar
Rasmus Stenholm, Hammond B3 orgel
Mads D. Andersen, trommer


Billetter

Forsalg

Ikke medlemmer: DKK 180,-
Medlemmer: DKK 150,-

Ungdomsbillet: DKK 90,-

Hvornår

29. september 2023

Kl. 20


Hvor

På "Spillestedet" i stueetagen af Bygningen, Vejle.

Max. 100 pladser


Lørdag 14. oktober 2023, kl. 20 i Bygningen, Vejle

Blues i verdensklasse fra en af de bedste guitarister der findes


Matt Schofield Trio


The Matt Schofield Trio er på alles læber med sin smarte fusion af fin jazz og blues. Citeret som "den bedste i sin generation" er Matt allerede en stor spiller i den røgfyldte undergrundsmusikverden, og helt eksklusivt kommer han til Vejle.


Matt er blevet beskrevet som "den næste Eric Clapton", og endnu bedre, med Jonny Henderson på B3 og Evan Jenkins på trommer, tager han det "klassiske" line-up i denne trio med sig til CROSSROADS Vejle.


Helt seriøste, dette er en koncert i verdensklasse, du IKKE vil gå glip af!


Sammen med en historie, der har bragt ham og hans band til næsten 30 lande verden over, kommer priser, kolleger- og kritiker-ros - tre gange "British Blues Guitarist of the Year", "British Blues Album of the Year" og den første guitarist optaget i "British Blues Awards Hall of Fame". Mojo Magazine "Årets Blues Album" og guitarmagasiner "Top ti britiske bluesguitarister gennem tiden" sammen med Eric Clapton og Peter Green.


Som lidt af en eksklusiv var vi så heldige at tale med Matt lidt tidligere i år, og du kan se vores interview med Matt her.


Line-up:
Matt Schofield - guitar & vokal
Jonny Henderson - orgel
Evan Jenkins - trommer


Billetter

Forsalg

Ikke medlemmer: DKK 245,-
Medlemmer: DKK 195,-

Ungdomsbillet: DKK 122,-

Hvornår

14. oktober 2023

Kl. 20


Lørdag 4. november 2023, kl. 19.30 i Bygningen, Vejle

ÉN AFTEN, 2 BLUESKONCERTER

Kl. 19.30 - Opening act:

THE MANIC BLUES


Your Shot of The Blues...


The Manic Blues er 100 % original bluesmusik spillet fra hjertet, med en intensitet og følelse, der sjældent findes.


The Manic Blues havde sin live-debut ifm. BLUES-A-RAMA 2022 hvor bandet begejstrede publikum - og nu gæster de igen Vejle... på opfordring fra mange publikummer.


En guitarsoloer kommer både fra Henrik Bruhns side, men ellers er disse lagt i Martin Skaastrups yderst kapable hænder. Med et pågående anslag kombineret med en stram disciplin minder "Big" Martins spillestil om Monster Mike Welchs, og dét er en stor ros!


Stilmæssigt kommer The Manic Blues rundt omkring i bluesiomet - det være sig listig voodoo-blues, ZZ Top-agtig boogie som West Side Chicago blues og sågar en decideret slow-blues eller to.


The Manic Blues er:

Henrik Bruhn – Sang & guitar
Lars Møllenberg – Trommer
“Big” Martin Skaastrup – Bluesguitar
Jais Kurecko Eriksen – Bas guitar

Denne aften suppleret med

Rasmus Stenholm - Hammond B3 orgel


Hjemmeside, Manic Blues:https://www.themanicblues.com/

The Manic Blues på Facebook: https://www.facebook.com/TheManicBlues


Kl. 21.00 - Main act:

JOHN PRIMER & THE REAL DEAL BLUES BAND


John Primer er en levende blues legende og optaget i BLUES HALL OF FAME.
BLUES ICON'et er senest i 2023 dobbelt noineret til en GRAMMY.


YOU CAN'T PAINT THE BLUES WITHOUT THE PRIMER!


om bandleder og leadguitarist for Muddy Waters, Willie Dixon, Magic Slim & The Teardrops blev John Primers virtuositet som bluesmusiker smedet af legender.


John begyndte at spille på Maxwell Street, fødestedet for Chicago blues og blev snart orkesterleder husrkestret i den berygtede Theresa's Lounge. Denne rolle havde John i syv år hvor han spllede sammen med Sammy Lawhorn, Junior Wells, James Cotton og andre.


John Primers personlige udmærkelser, herunder en "Lifetime Achievement Awards", afspejler hans utallige bidrag til bluesens historie, som er helt naturlig efter at have spillet eller indspillet med stort set alle berømte blues-ikoner, herunder Gary Clark Jr., Maigc Slim, Derek Trucks, Johnny Winter og Buddy Guy for at nævne nogle få.


Der er meget få bluesfans, kritikere eller musikere, der vil benægte det faktum, at John Primer er den ægte vare - THE REAL DEAL.


John Primer & The Real Deal Chicago Blues Band er:

John Primer - Lead guitar & vocals
Steve Bell - Harmonica
Lenny Media - Drummer
Dave Forte - Bassist


Hjemmeside, John Primer:https://johnprimerblues.com/

John Primer på Facebook: https://www.facebook.com/JOHNPRIMERBLUES/

Billetter

Forsalg

Ikke medlemmer: DKK 225,-
Medlemmer: DKK 195,-

Ungdomsbillet: DKK 122,-

Hvornår

4. november 2023

Kl. 19.30


Lørdag 25. november 2023, kl. 20 i Bygningen, Vejle

Blues med et frisk og moderne pust

BIG O & THE BLUE QUARTERS


Big O & The Blue Quarters er et yngre, dansk bluesband, der har formået at skabe sig et navn på den danske musikscene med deres enestående musikalske talent og medrivende liveoptrædener.


Bandet tager udgangspunkt i Westcoast og Chicago-blues og mestrer den swingende JUMP-blues på en måde, der gør det svært at sidde stille. Som bandet udvikles, bevæger det sig også over i mere moderne, eksperimenterende blues og har efterhånden fundet sin egen unikke lyd.


Big O & The Blue Quarters består af fem erfarne musikere, der hver især bidrager til det unikke lydbillede: Oscar "Big O" Eriksen på mundharpe og vokal, Filip Dybjerg på bas, Mathias Rindom på trommer samt Frederik Tygesen og Søren Schack på guitarer.


Kvintettens liveoptrædender er en blanding af traditionel blues og moderne elementer der giver musikken et frisk pust og gør den interessant for både blues-entusiaster, nye lyttere og publikummer. Med en rå stemme, virtuose guitar-riffs og energiske optræden formår bandet at sætte gang i enhver fest og skabe en unik stemning.


Big O & The Blue Quarters har spillet flere gange i Vejle samt på utallige scener og festivaler i Danmark, blandt andre Horsens Rock I lunden, Horsens Blues Alive, Randers City Bluesfestival, Den Blå Festival (Aalborg), Aarhus Festuge, Fatter Eskil, Gyngen, Kulisselageret og HNT samt den tyske Eutin Blues Festival.


Line-up:

Oscar "Big O" Eriksen, sang & mundharpe
Søren Schack, bluesguitar
Matias Rindom, trommer
Federik Tygesen, bluesguitarer
Filip Dybjerg, basguitar

Billetter

Forsalg

Ikke medlemmer: DKK 160,-
Medlemmer: DKK 130,-

Ungdomsbillet: DKK 80,-

Hvornår

25. november 2023

Kl. 20


CROSSROADS i Vejle afslutter bluessæsonen 2023 med dette fantastiske orkester og giver publikum endnu en uforglemmelig oplevelse og en blueskoncert i særklasse.


Trouble Cats

2. juledag, 26. december, 2023 kl. 20 i Bygningen, Vejle


Trouble Cats... Hard facts and Poetry - Blues & roots from Denmark

TROUBLE CATS


Hard Facts And Poetry - Trouble Cats - Blues & roots band fra Danmark


Trouble Cats er i 2023 nomineret til 2 priser ved Danish Music Awards 2023, nemlig "Årets Danske Bluesudgivelse" (for albummet “Hard Facts & Poetry”) og Blues Liveprisen, for bandets energiske, levende og nærværende koncerter.


I godt 35 år har Trouble Cats været med på den danske bluesscene.

Et tæt sammenspil, en udadvendt liveoptræden og med originale sange er kendetegn for Trouble Cats og garant for bandet leverer en ypperligpublikumsoplevelse. Der er masser af liv i de gamle katte, som nu er aktuelle med albummet “Hard Facts & Poetry”. Ti originale nye sange alle skrevet af bandet selv.


De nye sange bekræfter Trouble Cats’ udtryk og måde at arbejde på. Som band har de altid skrevet og udgivet eget materiale. Det har i alle årene været deres kendetegn. Trouble Cats har de senere år udgivet to album. Studiealbummet "4" fra 2018 og livealbummet "Live in Aarhus 2017" - begge udgivelser med fine anmeldelser og nomineringer i bagagen.


Som band har Trouble Cats en stærk holdånd og er et musikalsk kollektiv med en efterhånden telepatisk måde at skabe musik på. Enten det er i studiet, i øvelokalet eller live foran et publikum. Ude på scenerne er Trouble Cats aldrig bange for at lade publikum spille med, vriste sig fri af det sikre og kaste sig ud musikalske eventyr og letantændelige øjeblikke.


Line-up:

Martin Blom Hansen, sang & guitarer
Henrik Hansen, sang & mundharpe
Henrik Thorsen, trommer

Morten Brauner, basguitar

Billetter

Forsalg

Ikke medlemmer: DKK 170,-
Medlemmer: DKK 140,-

Ungdomsbillet: DKK 85,-

Hvornår

26. december 2023

Kl. 20


Bluesforeningen CROSSROADS / CROSSROADS Blues Association. Vejle, Denmark, Europe

Med mindre andet er nævnt, er koncerterne for et siddende publikum ved cafeborde med stole omkring og koncerterne foregår som udgangspunkt i koncertlokalet benævnt ”Spillestedet” i Bygningens stueetage. Bygningen har handicapvenlig adgangsforhold. Der er gratis parkering i offentligt P-hus lige ved hovedindgangen til Bygningen.


Forbehold for ændringer / Subject to change / Änderungen vorbehalten


MEDLEMSKAB 2023


STØT OG BLIV EN VIGTIG DEL AF BLUESSCENEN I VEJLE


BLIV MEDLEM AF Bluesforeningen CROSSROADS OG FÅ RABAT PÅ DIN BILLET


12 måneders medlemskab koster kun 400dkk og gælder fra den dato du køber medlemskab.

Hvordan bliver jeg medlem, og hvad er fordelene?


MEDLEMSKAB af Bluesforeningen CROSSROADS kan købes via dette link: Køb eller forlængelse af medlemskab


Medlemskabet gælder 12 måneder fra den dag du melder dig ind - altså et år frem fra købsdato.


Pris DKK 400dkk


Alle medlemmer får rabat ved køb af billet.

Medlemskort med medlemsnummer (=rabatkode), samt vejledning i køb af billetter med rabat, vil blive sendt på mail direkte fra YourTicket umiddelbart efter indmeldelsen.

Tidligere koncerter i 2023

B-JOES BLUES JOINT
feat. KNUD MØLLER

Lørdag 21. januar 2023

kl. 20 i Bygningen, Vejle  UDSOLGT

BLUES EXPLOSION feat.
Rockin' Johhny Burgin & Sahra da Silva

Lørdag 1. april 2023

Et brag af en koncert

kl. 20 i Bygningen, Vejle   UDSOLGT

WORKING MOJO

- med 30 års storswingende & energifyldt blues i bagagen

Lørdag 4. februar 2023

kl. 20 i Bygningen, Vejle  UDSOLGT

VOODOO SAINTS
Lørdag 29. april 2023

En bonderøv, en præstesøn & en storbybluessanger

kl. 20 i Bygningen, Vejle    UDSOLGT

THE BLUEASANOVAS (D)
International fleregange prisvinder

Lørdag 25. februar 2023

Rhytm'n Blues & Soul

kl. 20 i Bygningen, Vejle  UDSOLGT

SHADES OF BLUE

Fredag 12. maj 2023

The Blues out of Denmark

kl. 20 i Bygningen, Vejle

UDSOLGT / SOLD OUT

VEGA STRAUSS BAND
m/ Tony Vega & Kai Strauss

Lørdag 18. marts 2023

A Blues & Roots Tour De Force

kl. 20 i Bygningen, Vejle  UDSOLGT