Shades Of Blue [DK]

5. december 2023 kl. 20.00

Dørene åbnes kl. 19:15

SHADES OF BLUE

 

Super-tight Chicago-blues. Stålstærkt spillet, med en dirrende nerve og intensitet


"Stålstærkt spillet og med en dirrende nerve – uovertruffen, suveræn musikoplevelse."
"Fremragende. Blues i verdensklasse."


Sådan lyder det igen og igen, når den 5-stjernede dom for SHADES OF BLUE bliver offentliggjort efter hver af deres koncerter. Og kåret som årets danske blues band 2018, er det ingen tilfældighed.


Nu er de ingen tilbage i Vejle med endnu en eksklusiv og intim koncert.


SHADES OF BLUEs fundament er super-tight Chicago-blues. Muddy Waters og John Lee Hooker har ikke levet forgæves, og traditionen forvaltes med lige dele respekt og sprællevende gnist. Rødderne fornægter sig heller ikke i SHADES OF BLUEs originale materiale.


Omdrejningspunkt i Shades Of Blue er den unikke nerve og autenticitet. James Loveless’ kraftfulde, indleven-de vokal og Uffe Steens ekvilibristiske guitar er en cocktail, der er svær at slå. Når man tager Uffe Steens magiske evne til at hive medrivende riff's ud af ærmet, og tillægger en af bluesscenens mest garvede rytme-sektioner – nemlig Morten Brauner på bas og Claus Daugaard på trommer - samt hele kvartettens fortættede, dynamiske sammenspil, så er der dømt BLUES I VERDENSKLASSE.


“Det at spille live er jo vores spidskompetence”


En stemme og bluessanger som James Loveless. En guitarvirtuos som Uffe Steen. En solid bund af bas og tromme fra hhv. Morten Brauner og Claus Daugaard. Så har vi en kombination der ”ikke kan gå helt galt”, som vi siger her i det jyske. De fire musikere, der til sammen udgør Shades Of Blue, har da også igennem de seneste 30 år placeret sig i sin helt egen kategori, hvor blues med nerve og autencitet er kendetegnet.


Vi har øvet os. Og er blevet bedre som bassist Morten Brauner udtaler med et lunt glimt i øjet – "Vi beskæftiger os med det vi kan elsker, supplerer guitarist Uffe Steen, og gør vi det vi er bedst til, nemlig at spille blues - live på scenen & for publikum.


Med tråde tilbage til Muddy Waters, Leadbelly og Howling Wolf bliver indtrykket af det ægte ikke mindre i James Loveless' fortolkninger – hvad enten det er fra det klassiske repertoire eller det er bandets egne numre, som den selvbiografiske ”I'm Gonna Cut My Hair, and Get a Job”, som efterhånden er blevet klassikere hos det danske blues-publikum.


Indimellem må man så frydes over Uffe Steen, der spiller guitar i særklasse. Ubesværet får han guitaren til at synge, til at græde eller til at le mens han som en tryllekunstner river medrivende riff's ud af ærmet.
Bunden lægger Morten Brauner, med solidt basspil, hvor der også er plads til en lille solo ind i mellem. Så vandrer den lange skikkelse, vuggende og fordybet i musikken, rundt på scenen mens trommeslager Claus Daugaard passer swinget.

Glæd jer til en musikoplevelse ud over det sædvanlige, med et af Danmarks stolte blues-flagskibe: SHADES OF BLUE.DANISH MUSIC AWARDS BLUES


Uffe Steen    : Tildelt ”DMA Blues 2017 – Blues Liveprisen”.

Shades Of Blue: Tildelt ”DMA Blues 2018 – Blues Liveprisen”.


Hæder til blues-jubilar


Shades Of Blue vinder DMA som årets live blues band.
Oveni kan den velspillende Aarhus-gruppe fejre sit 30-års jubilæum.

”Sublimt sammentømret, teknisk suverænt og med et musikalsk overskud af uanede højder.”


Sådan lød motivationen, da Shades Of Blue - ved Danish Music Awards Blues 2018 vandt ”Blues Liveprisen”. Det var en beæret kvartet, der efterfølgende gik på scenen for at modtage den lille, men vægtige jernfugl.


DANISH MUSIC AWARDS BLUES

Uffe Steen: Tildelt “DMA Blues 2017 – Blues Liveprisen“.

Shades Of Blue: Tildelt “DMA Blues 2018 – Blues Liveprisen“.

 

Musikere:

 

  • James Loveless - sang & vokal
  • Uffe Steen - bluesguitar
  • Morten Brauner - basguitar
  • Claus Daugaard - trommer