Johnny Rawls [USA]

30. marts 2019 kl. 20.00

Dørene åbnes kl. 19:15

Pris forsalg: 175,- kr.

Medlemspris: 100,- kr.

Pris ved indgangen: 195,- kr.

Forsalget lukker kl. 18:00 på datoen for koncerten! – evt. ledige billetter sælges ved indgangen.

Denne koncert foregår på "Spillestedet" i Bygningens stueetage, hvor der vil være sidde-pladser ved caféborde.

JOHNNY RAWLS

 

KEEPING THE GOOD SOUL MUSIC COMING

 

JOHNNY RAWLS ER EN AF DE HELT STORE INDEN FOR SOULMUSIKKEN. FØDT I HJERTET AF MISSISSIPPI ER DEN 68-ÅRIGE SANGER VED AT FÅ SIG EN STOR FANSKARE I EUROPA.

 

Johnny Rawls turnerer konstant med over 200 koncerter om året på spillesteder og store festivaler. Han er en meget alsidig herre; foruden at være en fantastisk sanger spiller han også lead- og basguitar og keyboards, er sangskriver og producent. Der er lagt op til 60’er- og 70’er-soul i verdensklasse.

 

“KEEP THE BLUES ALIVE”

 

Johnny Rawls er en ægte soul-blues-legende. Faktisk blev udtrykket “soul blues” opfundet for at beskrive hans musik. Med en karriere på mere end 50 år har han opnået sort set alt. Han er en internationalt anerkendt musiker, musikproducent og sangskriver, der kontinuerligt er på omfattende tournéer i Nordamerika og i Europa.

 

Johnny er blevet anerkendt med flere priser og nomineringer, bl.a. har ”Blues Music Awards”, ”Blues Blast Awards”, ”Living Blues Critics Poll Awards” og ”W. C. Handy Awards” alle anerkendt Johnny med flere priser og nomineringer, herunder ”Soul Blues Album of the Year” og ” Soul Blues Male Artist of the Year”.

 

Født i Mississippi i 1951 begyndte Johnny’s interesse for musik i tidlig barndom. Allerede på gymnasiet spillede Johnny professionelt, ved backing af større og kendte navne, herunder ZZ Hill, Little Johnny Taylor, Joe Tex og The Sweet Inspirations. I midten af 1970’erne blev Johnny bandt director for soulsanger O.V. Wright og turnerede med O.V. indtil dennes død i 1980. Fra 1980-1985 var han leder af Little Johnny Taylors band. I 1985 begyndte Johnny som soloartist. Han har udgivet mere end 15 albums siden sit første-soloalbum i 1996.

 

Johnnys næst nyeste cd “Waiting for the Train” blev udgivet i september 2017 og er blevet anerkendt som et af årets 50 bedste bluesalbums af Roots Music Report. Hvert år siden 2002 er Johnny blevet nomineret til Blues Music Awards af Blues Foundation og 2018 er ingen undtagelse. “Waiting for the Train” blev nomineret til Soul Blues Album of the Year og Johnny blev nomineret til Soul Blues Male Artist. På sin seneste udgivelse fra 2018, ”I’m still around”, dykker Johnny tilbage til sine rødder i Mississippi soulmusikken, hvor han endnu en gang beviser sit format som levende soul blues legende.

 

Musikere:

 

  • Johnny Rawls - vokal, percussion, guitar
  • Alberto Marsico - orgel
  • Kenan Özdemir - guitar
  • Erkan Özdemir - groovy bas
  • Levent Özdemir - trommer