ARKIV: Afholdte blueskoncerter i 2022 >> BLUES-A-RAMA 2022

"THE BLUES GOT ME" - en fotoudstilling v/ Fotograf Frank Nielsen


Frank Nielsen - Danmarks største blues-fotograf - viser sine store fotoudstilling med udgangspunkt i sine fantastisk stemningsfyldte fotos hvoraf en del kan ses i Franks fotobog "The Blues Got Me".

Læs mere om fotobogen HER, hvor Frank har "fanget de øjeblikke, der gør ord overflødige”.

Fotograf Frank Nielsen


Den anerkendte musikfotograf Frank Nielsen fra Vamdrup viser sine store fotoudstilling. Frank har bl.a. udstillet ifm. Randers City Blues Festival og den internationale European Blues Challenge 2017 i Horsens.


Frank Nielsen er beskedenheden slev når han fortæller, at han tager musikbilleder vest for Storebælt. Dette er også så korrekt somd et kan være - især hvis man regner store dele af Europa og hele USA som værende "vest for Storebælt". Iøvrigt har Frank også skudt adskillige flotte fotos øst for Storebælt.
Frank Nielsen har en forkærlighed for bluesmusikken samt kunstnere og miljøet bag, hvorfor han også er medlem af flere af landets bluesforeningen samtidig med at være både medlem af og ivrig fotograf hos de internationale organisationer Blues Foundation og European Blues Union.


BLUES-A-RAMA billet i FORSALG: KLIK HER!


Et meget lille udpluk af Franks fotos:

Pianisten Bobby Dixon, søn af legendariske Willie Dixon, her fanget ved pianoet i Chicago. Foto: Frank Nielsen

Ca. fra kl. 14.45

Nello & The Helping Hand Blues Band

Nello & the Helping Hand Blues Band spiller et varieret repertoire af blues i diverse afskygninger, men mange af numrene leveres med et unikt twist.

Nello & The Helping Hand Blues Band

Hjemmeside!

Line-up:
Niels Nello Mogensen, bas & sang
Ronni Boysen, guitar
Rasmus Stenholm, Hammond B3 orgel
Mads D. Andersen, trommer

Orkestret:


Ronni er en af de mest efterspurgte og respekterede europæiske guitarister indenfor genren, og har i mere end 10 år arbejdet for bl.a. Mud Morganfield (søn af Muddy Waters), svenske Kokomo Kings og danske Trainman Blues. Årets Danske Bluesnavn 2013 og modtager af Blueskartellets Ærespris i 2010.

Mads turnerede som 21-årig med Otis Grand & The Big Bluesband 3 ½ år i hele Europa. Spillede der sammen med en række blues-verdensstjerner. Vendte hjem og joinede sin Bror Mike Andersens band i 6 år. Siden med både danske og udenlandske kunstnere, bl. a. Anders Blichfeldt, Ivan Pedersen trio, og udenlandske Alan Haynes, Tony Vega og Kai Strauss.

Rasmus - en af de mest benyttede organister på den hjemlige blues-scene. Rasmus’ eksplosive, virile og virtuose spil tager folk med storm. Fast mand i Kenn Lending Blues Band og Grarup Allstars.
Har arbejdet og turneret med folk som Henning Stærk, Rock Nalle, Sinne Eeg og Jesper Thilo. Tre solo udgivelser.

Nello startede i 1980 i Danmarks første punk-band Lost Kids. Siden 1996 fast mand hos Johnny Madsen. I dag også med Grarup Allstars som han var med til at danne. Årets DMA Live navn 2019.
Nello har booket og turnéret med stort set alle på de danske scene og med amerikanske blues navne som Blues Lights, Ron Hacker og Hook Herrera. Har desuden tre rock solo-albums som sanger og komponist bag sig.

Nello & The Helping Hand Blues Band


I efteråret 2020 sprang Nello ud som forsanger og frontman for sit eget blues-band. Det er siden blevet til mere end 20 koncerter og begejstringen og flotte ord har regnet ned over orkesteret!


Nello & the Helping Hand Blues Band spiller et varieret repertoire af blues i diverse afskygninger, hvor mange af numrene leveres med et unikt twist. Flere af kompositionernes arrangementer vrides så meget, at de ikke umiddelbart er genkendelige - men det fungerer fremragende, det gør koncertoplevelsen vital, interessant og er frisk og nyt at høre!


De fire velrutinerede musikere brillerer, både sammen og som solister. Der er super stemning og spilleglæde på scenen. Smil, latter, udveksling af diverse bemærkninger og god kommunikation i det hele taget understreger:

”Gå ud og oplev Nello & the Helping Hand Blues Band, hvis du har mulighed for det, for du får dig en ordentlig én på blues-opleveren, som du nok ikke havde regnet med at få.”


Pressen skrev


Østjydsk Avis:
Sjældent har vi oplevet et band så nærværende og med en total veloplagt frontmand i form af Niels Nello Mogensen. Alt i alt en uforglemmelig og dejlig aften i BluesHouse, hvor gæsterne uden tvivl fik hvad de kom efter, nemlig en særdeles flot og velspillet LIVE koncert, leveret af nogle af Danmarks bedste musikere, som tilmed internt har den fedeste og bedste kemi imellem hinanden, noget publikum straks fornemmer og som giver den totalt afslappede og helt specielle stemning under en koncert som denne.

Efter bandets koncert d. 30. september 2021 på Dexter i Odense, kom denne klare anbefaling fra Bluesnews.dk:


"Nello & the Helping Hand Blues Band var en ren åbenbaring! Dér opførte aftenens fire velrutinerede musikere nemlig en fortræffelig blues-forestilling. Alle brillerede, både sammen og som solister. Der var super stemning på scenen. Der var smil, latter, udveksling af diverse bemærkninger og god kommunikation i det hele taget. Her skal det bare understreges én gang til: Gå ud og oplev Nello & the Helping Hand Blues Band, hvis du har mulighed for det, for du får dig en ordentlig én på blues-opleveren, som du nok ikke havde regnet med at få."

Ca. fra kl. 16.00

Jumpin' Jacks

Jumpin' Jacks er fyldt med energi og farver - et musikalsk fyrværkerishow af forførende livsglæde, der sætter både fødder og hjerter i bevægelse!

Jumpin’ Jacks

Hjemmeside!

Line-up:
Thomas Valther, gulvbas & sang
Bo Møller, guitar, kor
Mads D. Andersen, tromme, tilråb

Jumpin' Jacks


Jumpin' Jacks - Et musikalsk fyrværkerishow af forførende livsglæde!


I lighed med fyrværkeri er Jumpin' Jacks fulde af energi og farver. Meget underholdende og sætter både fødder og hjerter i bevægelse. Hovedingredienserne er solide grooves, masser af energi og en enestående karisma.
Jumpin' Jacks kommer ikke blot udover scenekanten, men trioen griber stemningen og forfører publikum… og giver dig lyst til at feste!


Trioen har en god håndfuld år på bagen, og spiller et smittende mix af jump blues og jive tilsat et stænk dansktop. Lige så vel som John Mogensen og Four Jacks betydningsfulde inspirationskilder, så kendetegnes Jumpin' Jacks af den charmerende lyd der i 50’erne blev udødeliggjort af Elvis Presley, Chuck Berry, Johnny Cash og mange flere.
Jumpin’ Jacks har fået stor ros for deres koncerter, både indendørs og udendørs, som de for eksempel kunne opleves i 28. august forrige i år på Lystbådehavnen i Vejle hvor Jumpin’ Jacks til publikums store begejstring spillede på havnefronten ifm. Vejle Fjordfestival, august 2021.


Med denne autentiske livsglæde, favner Jumpin’ Jacks enormt bredt, på tværs af mange genrer.
Det handler nemlig ikke om hvad man spiller, men hvordan man spiller!
Jumpin’ Jacks leverer både uptempo dansevenlig energi, men formår også at skabe en intim atmosfære.
Med et enormt nærvær og empati giver Jumpin’ Jacks, gang på gang publikum en unik oplevelse og beviser, at rhythm & blues er alt andet end trist musik!

Ca. fra kl. 20.30

The Manic Blues

Et nyt, dansk bluesband med forkærlighed for både den klassiske, traditionelle blues - med stramme tolv takters shuffles - den lidt tungere, drevne sound og soul/blues ballader. The Manic Blues spiller dog udelukkende originalt materiale!

The Manic Blues

Hjemmeside!

Line-up:
Henrik “High” Bruhn, guitar & vokal
Lars “Loco” Møllenberg, trommer
Martin “BIG” Skaastrup, guitar
Jais “Drop Hand” Eriksen, bas

The Manic Blues


Et nyt, dansk bluesband med forkærlighed for både den klassiske Chicago blues og den lidt tungere og drevne sound. The Manic Blues skriver, arrangerer og spiller originalt materiale. En pladeudgivelse er lige på trapperne.


The Manic Blues er en konstellation af musikalske venskaber, der strækker sig over mere end 35 år. Sanger Henrik B. Bruhn, guitarist, Martin Skaastrup og bassist Jais Kure?ko Eriksen havde tilbage i 0’erne et band sammen. Trommeslager Lars Møllenberg og Jais har spillet sammen on/off siden de tidlige teenageår.


The Manic Blues spiller udelukkende originalt materiale og forsøger at skabe deres egen stil og lyd i blues/blues rock universet. Samtidig hylder de den traditionelle blues med stramme tolv takters shuffles og følte soul/blues ballader inspireret af utallige amerikanske blueslegender.


Kvartetten består mest af alt fire modne musikere fra Midtjylland, som på exceptionel vis leverer sange skrevet med inspiration fra livets bagage på godt og ondt. Man mærker, der er noget på spil, og de giver alt, hvad de har, når musikken spiller.


De fire herrer har på kryds og tværs af hinanden en langstrakt erfaring på både livescenen og i studiet, ligesom orkestrets medlemmer har adskillige udgivelser bag sig i andre konstellationer. Tilsammen kan bandet skrive talrige koncerter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig, Østrig, Schweiz og USA på cv’et.

BLUES-A-RAMA foregår i

Bygningen - det levende kulturhus midt i Vejle


BLUES-A-RAMA støttes af