LØRDAG 13. APRIL


Koncertstart kl. 20:00

Døren åbnes kl. 19:15


PETER THORUP TRIBUTE

med Ole Frimer & The Blues Overdrive


PRISER I FORSALG
Entré: kr. 195,- / Medlemspris: kr. 165,-

PRIS VED INDGANGEN: +30 kr.

"En musikalsk hyldest til Peter Thorup"


CROSSROADS, Vejle, præsenterer en hyldest til den legendariske og karismatiske guitarist, sanger og bluesmand, Peter Thorup, der døde i 2007.


Peter Thorup opnåede gennem sin karriere at blive et ikon på den danske blues-scene, dels i kraft af sit guitarspil, dels i kraft af sin særprægede sangstemme.


Thorups blueshistorie er uløseligt forbundet med det soul- og blues-inspirerede band The Beefeaters, som han var med til at stifte som 18-årig og hvis fine plader, han var med til at gøre til minde- og lytteværdig dansk 60'er beat. Efter Beefeaterstiden spillede Thorup bl.a. sammen med den britiske blueslegende Alexis Korner, både som duo og i forskellige konstellationer og bl.a. var de opvarmningsband for Rolling Stones, da de spillede gratiskoncert i Hyde Park, London, den 5. juli 1969.


Omkring 1976 vendte Peter Thorup tilbage til Danmark, hvor han bl.a. indledte samarbejde med Povl Dissing og Sebastian. Et af karrierens højdepunkter nåede Thorup med albummet "Rejsen til Kina" i 1978, en serie musikalske fortolkninger af Tom Kristensens digte fra hans rejse til Kina.
Selvom Peter Thorup også tog afstikkere til rock'n'roll og pop, holdt han fast i og vendte tilbage til den ægte blues-tradition.


Så sent som i 2007 kunne Thorup høres på landets spillesteder sammen med guitaristen Ole Frimer, et samarbejde der bl.a. afkastede en julesingle i 2005 og en live-cd i 2006 live-albummet "På Stedet".


Peter Thorup Tribute

På scenen er Ole Frimer frontmanden i "Peter Thorup Tribute". Ole Frimer optrådte som nævnt i en årrække sammen med Peter Thorup. Aftenens band er intet mindre end THE BLUES OVERDRIVE, der er kæmpefans af Peter Thorup og har indspillet "Mr. 16 Tons", en blues for Thorup.


Musikken serveres med stor kærlighed og med en Thorup-lyd, der vil være så tæt på den autentiske, som det overhovedet er muligt.
Konstellationen Ole Frimer/The Blues Overdrive optrådte for første gang med Thorup Tribute i 2018. Succesen var umiddelbar og er efterfølgende sporadisk gentaget.


Peter Thorup har sat sine spor overalt, hvor han har optrådt... og det vil kunne mærkes 13. april på Spillestedet i Bygningen, Vejle, hvor aftenen med garanti byder på masser af dejlig blues og fed nostalgi.


Peter Thorup Tribute Line-up:

Ole Frimer - guitar, vokal - www.olefrimer.com
The Blues Overdrive - www.bluesoverdrive.com

Martin Olsen - guitar, sang
Andreas Andersen - guitar
Thor O. Boding - bas
Louisian Boltner - trommer


YOUTUBE

Peter Thorup - 16 tons Live 78

Povl Dissing & Friends. Gæst Peter Thorup

Peter Thorup kavalkade https://youtu.be/2kYXujPNLvs

peter thorup. ole frimer. live viften bjerringbro.


YOUTUBE MUSIC

Gamle Sange I Live


SPOTIFY