Søndag 7. november kl. 15

Døren åbnes kl. 14.15

KENT THOMSEN & FRIENDS

”One-Off blueskoncert” - eksklusivt hos CROSSROADS


Sahra da Silva

”The Blues Got Soul”


Søndag den 7/11 er der igen koncert med ”Kent Thomsen & Friends,” hvor den fabelagtige guitarist, sanger og sangskriver Kent Thomsen samler gode og særdeles kompetente musikalske venner og bekendte til en unik koncert, der aldrig vil blive gentaget.


Kent Thomsen & Friends - bliver denne gang et lille kammermusik-setup med Sarah da Silva som sanger/solist, Rasmus Stenholm på orgel og Kent Thomsen på guitar.


Sahra da Silva
har i mere end et årti været en etableret del af den danske bluesscene. Sahra slår for det meste sine folder omkring MOJO Blues Bar og andre steder i København. Hun har optrådt med et utal af danske soul og blues artister, her i blandt Mike Andersen og Thorbjørn Risager, opvarmet for den engelske soulsangerinde Joss Stone m.fl.


På det seneste har man også kunne opleve Sahra på den danske soul- & bluesscene, bl.a. med sit anmelderroste album ”#blueswoman” udgivet i 2020 og som en del af neo-blues kollektivet “The Cornbread Project”, som i 2019 udgav det DMA-nominerede album “Catawampus”.


I Bygningen har vi tidligere oplevet Sahra netop med The Cornbread Project og i front for sit eget band, men nu er chancen her for at høre hende i et unikt setup, ved en enestående koncert der aldrig vil blive gentaget… eksklusivt hos CROSSROADS i Bygningen, Vejle.


Et sted i midten af soul, blues og jazz står Sahra klippefast som en stadig spirende sangerinde har en yderst lækker stemme, samt en stor og karismatisk udstråling på scenen.


Repertoiret spænder over - som hun selv udtrykker det - blues-blues, gospel og et lille nip soul. Genrer der passer godt til dagens trio-setup.


De fleste ved sikkert lidt om, hvad de to herrer Rasmus Stenholm og Kent Thomsen står for, men skulle der være en enkelt eller to der ikke kender de to, følger her en kort præsentation:


Rasmus Stenholm
har afløst Palle Hjorth i Grarup Allstars og er nu fast Hammond B3-orgelmand i bandet.
Ikke blot kan Rasmus traktere sit orgel, han er i dén grad tangentmand i bred forstand. Han har spillet bluesjazz med egen trio, og for eksempel med superguitaristen Uffe Steen. Desuden har han en lille håndfuld glimrende albums ude i eget navn.


Rasmus Stenholm spænder meget vidt og gennem sin orgel-karriere har han ind til videre spillet med Johnny Madsen, med Rock Nalle, med den britiske Fairport Convention-guitarist Jerry Donahue og i Rock’n’Comedy med Mek Pek og Jan Svarrer blandt mange andre.


Kent Thomsen

blev bidt af blues-bacillen, da han hørte sin første bluesplade i 1968. Først spillede han mundharpe, siden klaver, inden det endte med guitaren i 1974.


Efter en tur til Chicago i 1989, hvor han sad ind med koryfæer som Sunnyland Slim og Pinetop Perkins og spillede adskillige jobs med Barrelhouse Chuck, dannede han sit eget orkester, "The Rich Ones" – som senere blev til ”De Dyre Drenge”. Det nye navn afspejlede dansksprogede bluessange, hovedsageligt skrevet af Kent Thomsen selv, som hørt på albummet "Så’n er dét".


Kent har gennem årene spillet med ”Gud og hvermand” på den danske bluesscene, bl.a. Ken Gudmand og Troels Jensen, mens andre sideløbende har haft fornøjelsen af ham som sidekick, bl.a. Johnny Madsen og Peter Belli & de Nye Rivaler (hvor hans indsats fik følgende skudsmål med på vejen af Henning Stærk, der senere kom til at spille rytmeguitar i "The Rich Ones":
"Ja, de er rigtig gode allesammen, men lige når det bliver lidt for pænt eller forudsigeligt, står Kent Thomsen derude på den ene fløj som en konstant trussel!").

Vi kender også Kent fra trioen ”Thomsen-Nello-Hansen” og senest har Kent lanceret bandet Kent T. & the Delta Grinders som vi havde den store fornøjelse at præsentere i Bygningen d. 15. maj i år.

 

Med dagens enestående trio i absolut stærkeste opstilling forventer vi en varm, intens, måske endda magisk low-key søndag eftermiddag.


KENT THOMSEN & FRIENDS, 7. november 2021:

Sahra da Silva : Sang

Rasmus Stenholm : Orgel

Kent Thomsen : Guitar

Priser


PRIS I FORSALG

Entré: kr. 150,-

Medlemspris: kr. 105,-


PRIS VED INDGANGEN

Entré: kr. 180,-

Medlemspris: kr. 135,-

Links:


Kent Thomsen


Facebook begivenhed

Kent Thomsen samler gode, musikalske venner og bekendte til en unik koncert, der aldrig vil blive gentaget