20/8-20: Denne blueskoncert er desværre aflyst grundet Covid-19. Mere info. følger snarest!

22/8-20: CROSSROADS har fundet en rigtig god afløser, nemlig Sahra da Silva Blues Quartet. Læs mere HER!

JIMMY BURNS (USA)

& The Chicago Sessions Band


Søndag 29. november 2020


En af Chicago's største bluesstemmer, Jimmy Burns, er med sine 77 år still going strong

En af Chicago's største bluesstemmer, Jimmy Burns, gæster Skandinavien og CROSSROADS i Bygningen, Vejle for første gang.

Med sig på turneen i Skandinavien har han et hold af nogle af Danmarks mest kompetente bluesmusikere, som medvirkede på "The Chicago Sessions" og alle tidligere har turneret med ham i Europa.

 

Mr. James Burns beviser med sine 77 år at alder absolut ikke er nogen begrænsning.

Jimmy Burns spiller og synger så godt som nogensinde, og har i løbet af 2019 og 2020 været på månedlange turneer i Sydamerika, Rusland, Georgien og Israel.

I anledning af sit nye anmelderroste album "The Chicago Sessions", runder Jimmy Burns endnu engang til Skandinavien, mere specifik; Danmark. "The Chicago Sessions" er produceret af den danske producer og bassist, Laust 'Krudtmejer' Nielsen.

 

”Jimmy Burns synger med ro, sikkerhed, og masser af sjæl – mere autentisk bliver det næppe.” – Side33.dk

 

Jimmy Burns har sine rødder i Delta Blues og Soul, og Jimmys historie er så meget mere interessant end langt de fleste. Jimmy gjorde sin debut udi pladeindspilninger i 1959 og har lige siden været en del af Chicagos musikscene. Jimmy har været omkring alle legenderne fra Chicago-bluesens storhedstid og fra første række været vidne til byens rivende udvikling.

 

"To me, there's only one kind of music, and that is good music."
– Jimmy Burns

 

Op gennem 60'erne gjorde Jimmy Burns sig primært som soulsanger, indtil han i 70'erne valgte at prioritere familien. I midt-90'erne valgte Jimmy at genoptage sin professionelle musikkarriere, da han (på det legendariske  pladeselskab "Delmark Records") udgav sit første deciderede blues-album, "Night Time Again", som blev anerkendt med en række priser og nomineringer. Siden har Jimmy Burns turneret det meste af verden og udgivet yderligere 6 albums med en unik blanding af Chicago Blues og Delta Blues.

 

Med sig på turneen i Skandinavien har Jimmy Burns nogle af Danmarks mest kompetente bluesmusikere, som medvirkede på ”The Chicago Sessions”, og alle tidligere har turneret med ham i Europa.


Koncertstart kl. 15.00

Døren åbnes kl. 14.15


Entré: kr. 150,-

Forsalg: kr. 125,-

Forsalg, medlemmer: kr. 80,-


Billetpriser er ekskl. billetgebyr og adm. omkostninger.

Forsalget lukker kl. 13:00 på datoen for koncerten!


Billetsalg til denne blueskoncert er lukket!

Jimmy Burns & The Chicago Sessions Band

Line-up:


Jimmy Burns - vokal & guitar

Morten Lunn - guitar & kor

Thomas Crawfurd - trommer

Laust 'Krudtmejer' Nielsen - bas guitar


jimmyburnsband.com

Krudtmejer Productions


Koncerten foregår på "Spillestedet" i Bygningens stueetage, hvor der vil være siddepladser ved caf'eborde og handicapvenlig adgangsforhold.