Søndag d. 28. april 2024

Fejring af CROSSROADS'
25-års jubilæum


Åbent hus & reception

Dagens program:


kl. 13:30 og 15:00
- Åbent hus & reception hvor alle er velkommen!


kl. 15:30
- Døren åbnes til blueskoncerten


kl. 16:00 til ca. 18
Blueskoncert med amerikanske "Monster" Mike Welch Band

Bluesforeningen CROSSROADS fylder 25 år


Af Peter Widmer, musikjournalist


Bluesforeningen CROSSROADS, der har hjemme i Vejle, må siges at være en af Denmarks mest sejlivede af slagsen. Søndag den 28. april 2024 holder CROSSROADS nemlig 25-års jubilæum, og det er beundringsværdigt at bluesforeningen har holdt ud så længe og dét med bravour. CROSSROADS anses nemlig for at være en af de mest solide og velrenommerede bluesforeninger i Danmark.

 

Bluesforeningen CROSSROADS er ikke Danmarks ældste, men med sine 25 år på bagen har denne institution konsolideret sig som en forening, der gennem hele sin levetid har holdt et højt kvalitetsniveau på alle planer. Først og fremmest er der selvfølgelig musikken, og det er ikke småting, man har kunnet høre hos CROSSROADS gennem et kvart århundrede.

 

Det musikalske udbud har som nævnt været – og er – af høj kvalitet, og mange gange er man blevet behageligt overrasket over at høre endnu et kvalitets-bluesnavn, man måske ikke lige kendte i forvejen.

 

Hertil kommer en altid behagelig atmosfære fra man møder billetsalget i døren til kælderen eller andet lokale i Bygningen midt i Vejle, hvor CROSSROADS har afholdt sine koncerter siden 2006. Bygningen, som den kendes i dag, blev i øvrigt indviet med en koncert den 3. februar samme år.

 

CROSSROADS begyndte dog sine aktiviteter allerede i 1999, hvor de blå toner for første gang flød ud af højtalerne hos bluesforeningen, som dengang benyttede spillestedet Paraplyen i Vejle som koncertsted. Paraplyen blev etableret på 2. sal i Cafebiografen i Den Gamle Arrest på Rådhustorvet i Vejle i 1989.


Fra begyndelsen af har CROSSROADS med usvigelig konsekvens holdt sit motto i hævd. Som det hedder på foreningens hjemmeside: “Bluesforeningen CROSSROADS tilbyder blueskoncerter af høj kvalitet i tilsvarende omgivelser, så publikum sikres en rigtig god og positiv oplevelse... ved hver eneste koncert!”


At sikre publikum en rigtig god og positiv oplevelse er netop det, det lige præcis drejer sig om, når man arrangerer (blues-) koncerter. Når udgangspunktet for dette blandt andet er at præsentere ”de bedste blueskoncerter fra de bedste bluesmusikere – hver eneste gang,” er der vægt bag ordene - og musikken, der i øvrigt blandt andet realiseres gennem honorarstøtte fra Vejle Kommune og fra Statens Kunstfond.


Et par enkelte koncertsvipsere har der dog været, men over 25 år drukner svipserne i det store hav af kvalitets-blueskunstnere, som CROSSROADS har præsenteret, og vil fortsætte med at præsentere.


Allerede fra begyndelsen af foreningens levetid tillagde CROSSROADS-folkene det værdi at give gæstende musikere noget godt at spise og i det hele taget at behandle både dem og publikum godt fra de kom og til de gik.


Når man som musiker får en god behandling og ved, at man får fortrinlig mad efter enhver koncert, spiller man nok bedre, end man ellers ville have gjort. Diverse musikere spiller desuden gerne hos CROSSROADS igen, og publikum får sig ”en rigtig god og positiv oplevelse” på flere fronter. Både musikere og publikum skal føle sig velkomne.


Og gode, positive blues-oplevelser har der været masser af hos CROSSROADS. Der har været et stærkt varieret udbud af mindre kendte musikere, såvel som der har været store internationale og store danske bluesnavne, og CROSSROADS har løbende bestræbt sig på at præsentere førsteklasses musik.


Dét bliver der ikke ændret på, men andre ting har ændret sig hos Bluesforeningen CROSSROADS på det seneste.


Hvor Peter Buhl i årevis har været en yderst velrespekteret og kompetent formand og hovedbooker for Bluesforeningen CROSSROADS, blev der for nylig omrokeret på et par pladser, såvel som bestyrelsen fik nyt blod. Dette skete på den ordinære generalforsamling den 28. februar 2024.


To af de ældste medlemmer af foreningens bestyrelse, Morten Christoffersen og Kim Lundholm fortsætter. Førstnævnte er nu næstformand og sidstnævnte er bestyrelsesmedlem og indgangsansvarlig/access manager. Efter eget ønske er Peter Buhl nu ordinært bestyrelsesmedlem, men bookingarbejdet har han dog ikke helt lagt fra sig.


Nyt blod er der blandt andet kommet på bluesforeningens formandspost, som Stig Frederiksen nu har overtaget, og det med stor tilslutning. Stig Frederiksen brænder nemlig intenst for bluesmusikken, såvel som han i lighed med Peter Buhl er gjort af det rette stof, når det gælder jobbet som bestyrelsesformand.


Fremtiden ser således lys ud for Bluesforeningen CROSSROADS, der er i gode hænder, og mon ikke, at CROSSROADS får 25 gode år mere? Det er der meget, der tyder på, men først og fremmest skal foreningen have et stort til lykke med de første 25 år, og masser af god vind fremover.