Fredag 22. april 2022 - kl. 20

Døren åbnes kl. 19.15


AFLYST - vi arbejder på at få holdet til Vejle i 2023

Grundet logistiske problemer er det desværre ikke muligt at få Texas Blues Guitar Summit holdet til Danmark i denne omgang, hvorfor det har været nødvendigt at aflyse koncerten. Vi arbejder på at få holdet til Danmark i 2023.


I stedet for texanerne er det lykkedes os at hente Kai Strauss & The Electric Blues Allstars til Vejle, således vi stadig kan præsentere et top-navn på scenen i Bygningen.
Kai Strauss er en af Europas allerbedste blues-guitarister og også han har en forkærlighed for netop Texas-blues.

TEXAS BLUES GUITAR SUMMIT

med bl.a. Anson Funderbrugh & Mike Morgan

Eneste koncert i Danmark


Den eneste koncert i Danmark med denne kaftpakke af et hold foregår i hos Bluesforeningen CROSSROADS i Bygningen, Vejle
To af de store nulevende bluesguitarister fra Texas er gået sammen om at præsentere Texas blues af den allerbedste slags.
Hver for sig er disse eminente guitarister, og det bliver et strejf af de sjældne, når de samtidig står på scenen og med deres fremragende rytmesektion i ryggen.


"Lineup bliver 5 musikere, Anson Funderburgh & Mike Morgan (guitarer), Drew Allain (bas) og Kevin Schermerhorn (trommer). Shawn Pittman skulle have været den tredje guitarist, men han kommer ikke med til Danmark denne gang. I øjeblikket er der ikke besluttet noget om afløseren for Shawn, den tredje solist." musikernes booking bureau.


Uanset hvad er der tale om nogle af de tunge drenge inden for den guitarbaserede Texas blues.

Anson Funderburgh, som tidligere har besøgt Vejle, var jævnaldrende med Stevie Ray Vaughan og færdedes i de samme kredse. Blandt andet indspillede Anson Funderburgh med The Fabulous Thunderbirds, og i det hele taget var han en markant del af den opblomstring, som Texas bluesen nød i 1980’erne.


Anson Funderburgh havde pladedebuteret med bandet The Bee’s Knees allerede i 1976, og året efter dannede han sit band, Anson Funderburgh & the Rockets, som udgav debuten Talk to you by hand i 1981. Darrell Nulisch var bandets første forsanger; senere vokalister har været Sam Myers, John Németh og Big Joe Maher.


Blues Music Awards

Anson Funderburgh er indehaver af syv Blues Music Awards og har karrieren igennem været en efterspurgt guitarist og producer. Han har således også indspillet med koncertens andet hovednavn, Mike Morgan.


Mike Morgan

Guitaristen Mike Morgan stammer lige som Funderburgh fra staten Texas. Her dannede han i midtfirserne Mike Morgan & the Crawl sammen med blandt andre Darrell Nulisch. De blev hurtigt en koncertfavorit i hjemstaten, men pladekontrakten kom først i 1990, hvor debuten Raw & ready udkom, nu med Lee McBee som forsanger.


Herpå fulgte en række plader med bandets mix af elektrisk blues og southern soul, og i 2000 tog Mike Morgan selv over som vokalist. Han begyndte dog også at skrue ned for turnéaktiviteten, og mellem 2007 og 2018 blev det kun til sporadiske koncertoptrædener.


I de senere år er Mike Morgan imidlertid vendt tilbage til musikken som fuldtidsbeskæftigelse med sit band, der i dag består af Kevin Schermerhorn på trommer og Drew Allain på bas, og det er dem, der agerer rytmesektion ved Texas Blues Guitar Summit.

Priser


PRIS I FORSALG

Entré: kr. 200,-

Medlemspris: kr. 160,-


PRIS VED INDGANGEN

Entré: kr. 230,-

Medlemspris: kr. 190,-

Line-up:

Mike Morgan - Guitar & sang

Anson Funderburgh - Guitar

Den tredje solist - tba

Drew Allain - Bas

Kevin Schermerhorn - Trommer


Links:

Texas Blues Guitar Summit på Facebook

Anson Funderburgh, hjemmeside

Mike Morgan, hjemmeside


Facebook begivenhed