ARKIV: Afholdte blueskoncerter i 2018

Nalle And His Crazy Ivans feat Søren Rislund

6. oktober 2018

UDSOLGT

NALLE & HIS CRAZY IVANS FEAT. SØREN RISLUND

 

Det betyder blues- og roots-musik i sin reneste og ædleste form, når koryfæet Nalle lader sin smukke og følsomme soul-stemme lyde ud over det hyggelige og intime “Spillestedet” i Bygningens kælder.

 

Nalle – med den smukkeste og mest følsomme soulstemme på denne side af Mississippi-bæltet! – er omgivet af musikerne Ivan Sand (guitar) og Henning Kaae (guitar), der begge skærer ind til benet og storswinger hele vejen ned til tåspidserne, når Nalle Sings His Blues. Trioen er til denne aften suppleret med ingen ringere end Søren Rislund på mundharpe.

 

Søren Rislund købte sin første (brugte) mundharmonika i starten af 1960’erne, da en livslang kærlighed til bluesmusikken havde fået tag i ham. Siden henslæbte han 40 år med at levere gode og kvalificerede grin til danskerne i komikerduoen Monrad & Rislund. Men blues-harpen var med ham hele vejen, og siden 2017 nyder han til overmål at levere den, hvor den virkelig passer og værdsættes, nemlig hos Nalle & His Crazy Ivans.

 

Live In The Rhythm Of Rock’n Blues

 

Nalle har som få levet the blues…

Hans comeback på den danske rockscene var der næppe nogen der havde troet muligt. Ingen kan som Nalle levere en liveoptræden med så stor følelse og intensitet, at adskillige koncertgængere og arrangører har måttet overgive sig til Nalles varme og sympatiske optræden.

 

Nalle er for alvor trådt ud af aliasset ”Rock Nalle”, der dominerede hitlisterne fra 60’erne og frem. Den store stemme er genfødt med én mission: at dyrke den livslange passion for blues.

 

Med sine to kumpaner ved sin side, Ivan Sand og Henning Kaae er der lagt i kakkelovnen til en af de svedigste og mest bevægende oplevelser, den danske blues & roots scene har at byde på.

FAKTA OM NALLE AND HIS CRAZY IVANS:

 

Nalle er født Roland Lyhr Sørensen, og bragede for alvor igennem i midten-tresserne med sine versioner af blandt andet “Midnight Hour”, “Little Loney One” og ikke mindst “Go’e gamle fru Olsen”.

 

Efter en personlig deroute, vendte han efter knap 20 år væk fra scenen, tilbage endnu stærkere. Blandt andet er det blevet til tre fremragende plader fra Theessink, Nalle & Møller, hvoraf to har opnået hæderen “Årets Danske Blues Album”.

 

I 2008 blev det til endnu et triosamarbejde: “Chapel Hill” – et helt specielt samarbejde mellem de amerikanske bluesstjerner “Omar” Kent Dykes og Magic Slim. Med uforfalsket spilleglæde i en afslappet stemning er tre store sangere samlet omkring en helt nede på jorden fortolkning, af en række dybt originale udgaver af kendte og ukendte bluessange. Et samarbejde, der har høstet mange anmelderroser, og som har vakt opmærksomhed i den internationale bluesverden.

 

Nalle and His Crazy Ivans begyndte oprindeligt som et fritidsprojekt, men de 3 kammerater legede så godt sammen, at Nalles livslange drøm om et personligt bluesorkester blev en realitet.

Musikere:

 

Nalle – vokal

Henning Kaae – guitar & vokal

Ivan Sand – guitar & vokal

Søren Rislund - Harpe & Vokal

Kai Strauss & The Electric Blues Allstars D

27. oktober 2018

UDSOLGT

KAI STRAUSS & THE ELECTRIC BLUES ALLSTARS

Special Guests: KASPER “LEFTY” & SØREN SCHACK

 

EN SUBLIM GUITAROPLEVELSE I SÆRDELESHED OG EN UDSØGT BLUES OPLEVELSE I ALMINDELIGHED

 

Når Kai Strauss endnu en gang gæster Bygningen, Vejle er det første gang med sit band The Electric Blues Allstars.

Kai Strauss er et særdeles velkendt navn blandt europæiske blues-elskere og er, som Gary Reinhard fra WITR Radio/Bad Dog Blues i Rochester New York udtrykte:

“… truly amazing, and as authentic as any Texas or Chicago axe slinger around…”

eller amerikanske Blues Revue:

“… exceptional tone og frasing.”

 

De seneste par år har man også oplevet Kai Strauss turnerende i Europa, heriblandt Danmark i særdeleshed, sammen med Tony Vega fra Houston, Texas, og backet op af danske Henrik Poulsen og Mads ‘Tiny’ Andersen. Både herigennem, og mange tidligere besøg årene igennem, er der blevet knyttet mange nære venskaber med danske kollegaer. Herunder to af vores absolutte top-bluesguitarister: Kasper “Lefty” Vegeberg og Søren Schack, der begge vil dukke op som gæster denne aften hos CROSSROADS i Bygningen, Vejle.  Med andre ord: en helt og aldeles UNIK BLUES GUITARMAGEDDON, som INGEN blues-guitar elskere bør gå glip af

 

Kai’s tone, frasering og intensitet har for længst givet ham en position som en af de mest respekteret bluesguitarister i Europa. I Kai Strauss & The Electric Allstars påtager han sig så ydermere rollen som frontmand og sanger – en rolle han fylder kompetent ud og som han nyder at have.

 

Som Kai siger:

“Når jeg selv er sanger og bandleder, kan jeg sammensætte nøjagtig det repertoire af originale numre og fortolkninger som jeg vil […] og jeg elsker at spille mine egen favoritnumre af idoler som Buddy Guy, Jimmy Rogers, B.B. King og så supplere med mine egne numre. Det gør det hele mere personligt – og meget sjovere!”

 

Kai Strauss voksede op i en lille arbejderklasse by i det nordlige Tyskland. Op gennem 80’erne opdagede han sin passion for musik af Albert King, Buddy Guy, Jimmie Vaughan og mange andre blueslegender, via sine forældres pladesamling. Snart fulgte utallige nætter som deltager i diverse blues-jams, og allerede fra start 1990’erne kunne man finde ham på klubber og festivaler over hele Europa, som uhyre populær sideman for Texas dynamite mundharmonikaspiller Memo Gonzalez. Efter 15 år på landevejen med Memo Gonzalez & The Bluescasters, valgte Strauss at gå solo og etablerede Kai Strauss & The Electric Blues Allstars.

I denne konstellation præsenterer han nu sit tredje album “Getting Personal” og fortsætter her kursen mod den mere moderne lyd, som han slog an på den prisbelønnede forgænger “I Go By Feel”.

Kasper “Lefty” Vegeberg

… har masser af erfaring på den danske bluesscene og er en af de herligste guitarister vi har i Danmark!

Under sit alias »Manden de kaldte Lefty« spiller han med Telestjernen.

Kasper er ofte benyttet som stand-in for netop Søren Schack i Big O & The Blue Quarters.

SØREN SCHACK

spiller med stor indlevelse en særdeles smagfuld bluesguitar.

Sammen med Frederik Tygesen udgør Søren den unge, dynamiske guitarduo i Big O & The Blue Quarters.

Musikere:

 

KAI STRAUSS (Osnabrueck/GER) – Bluesguitar & sang

har bl.a. spillet med: Memo Gonzalez & The Bluescasters, Sugar Ray Norcia, Darrell Nulisch, Tony Vega, Mike Wheeler

Modtager af 3 × German Blues Awards i 2014, 2015 og 2016

 

ALEX LEX (Osnabrueck/GER) – Trommer

har spillet med: Keith Dunn Band, Louisiana Red, Billy Boy Arnold (Walter Davis Project, LIVING BLUES Award 2014), Big Daddy Wilson, Bob Margolin

 

KEVIN DuVERNAY (Seattle/WA) – Basguitar

har spillet med: Johnny Copeland, Big Jay McNeely, Tommie Harris & friends, The First Class Blues Band, Frank Biner

 

NICO DREIER (Osnabrueck/GER) – Keyboards

har spillet med: Mike Wheeler, Khalif Wailin Walter, Tommy Schneller, Big Daddy Wilson, Memo Gonzales. Pt. er Nico fast mand til at håndtere keyboards og orgel hos Kai Strauss, Jimmy Reiter og The Bluesanovas.

 

THOMAS FELDMANN (Steinfurt/GER) – Saxofon, Mundharpe

har spillet med: Buddy Ace, Igor Prado, The First Class Blues Band, Memo Gonzalez & The Bluescasters, Blues Company, B.B. & The Blues Shacks