Latvian Blues Band LV

17. november 2018

UDSOLGT

LATVIAN BLUES BAND

 

LATVIAN BLUES BAND ER ET BAND DER HAR “HELE PAKKEN”: TALENT & EVNER, RUTINE, SHOW & UDSTRÅLING, BLÆSERSEKTION – DE HAR LÆST PÅ LEKTIEN OG GIVER MANGT ET BLUES BAND SERIØST BAGHJUL.

 

Latvian Blues Band er et af Europas bedste Rhythm’n’Blues bands og består af seks spilleglade lettiske bluesmen – i bedste Blues Brothers-tradition.

 

Der bliver fuld fart på bluesfesten i Bygningens kælder og vi tør godt love en aldeles uforglemmelig oplevelse.

 

Latvian Blues Band er et fuldtonet bud på et super-band, med alt til faget hørende af talent inden for soul, blues og R&B – de leverer en komplet blues pakke.

- et af Europas bedste blues bands

- et 6 mands lettisk powerblues band “Chicago- & Blues Brothers Style”

 

Hvis du nogensinde har været inde og høre B.B. King, eller er fan af The Blues Brothers, så ved du hvordan et fedt backing-band skal lyde; serveret Chicago Style. Præcis sådan lyder Latvian Blues Band, når de folder sig ud i et fuldtonet forsvar for, at blues er alt andet end trist musik!

 

Denne aften skal vi høre drengene fra Riga som det helstøbte band de er – hele pakken leveres med ægte sjæl, den største spilleglæde lysende ud af alles øjne og leveret langt ud over scenekanten!

 

Med Jan Bukovskis som frontfigur og musikalsk ankermand, er der garanti for både excellent showmandship og yderst kompetent ledelse af løjerne i blueskøkkenet. Når bluesmenuen fra Letland serveres, bydes der på klingende messingsuppe til forret, knasende sprøde drum-rolls med shuffle-kræs i midten og tung gyngende bas ad-libitum, så øllet skummer i maven. Til hovedretten serveres de gyldne wrapps fra center-stage, garneret med lækre guitar-riffs i stærk gumbo-guf, hvorfra Jan dirigerer sine musikalske medværter, med lige dele overblik og evne til fordybelse. Hele menuen serveres naturligvis Chicago-style, med bootleg moonshine af bedste aftapning fra de blå flasker, under den 12 takter lange bluesbar.

 

Baggrund

Udover hjemlandet Letland og de baltiske lande, har Latvian Blues Band spillet i Grækenland, Polen, det meste af Vesteuropa og de Skandinaviske land. En særlig ære var at blive inviteret til at optræde på Chicago Blues Festival i 2005 – som det første europæiske bluesband nogensinde i historien. I 2008 turnerede Latvian på en række blues klubber i Chicago… og i den periode, den sidste del af 0’erne, brød bandet for alvor igennem til anerkendelse og de store scener.

 

Inspiration

Bandets musikalske indflydelse omfatter alle de tre King’er – Albert, Freddie og B.B. King – Albert Collins, Willie Dixon, Muddy Waters, T-Bone Walker og mange andre. Bandets originale musik strækker sig fra “New Orleans”-rytmerne, til R’n’B og soul, og også til rendyrket Chicago-blues. Latvian Blues Band forestillinger er altid spændende og festlige, og publikum involveres helt naturligt i koncerten. Latvian mestrer mixet mellem Chicago-blues, Memphis-soul og LA-funk, og med det ekstra lag af saxofon og trumpet lægges de helt rigtige fills på numrene.

 

Repertoire

Bandets repertoire er meget omfattende og Latvian Blues Band arbejder sjældent med faste sætlister; de vil hellere spontant spille, hvad stemningen og atmosfæren på det enkelte koncertsted lægger op til. Ingen koncert er som den forrige. Det kan både blive blå, blå blues og feststemt rhythm’n’blues, bandet leverer, når de træder op verden over.

 

I forbindelse med European Blues Challenge 2014 i Riga hørte hørte vi og en masse lokale bluesfolk Latvian Blues Band, og det blev en oplevelse, der blev turens musikalske højdepunkt. Nu er vi så heldige endnu en gang at kunne præsentere bandet på scenen i Bygningen, Vejle.

 

 

Musikere:

 

Janis Bukovskis: bluesguitar, sang

Marcis Kalnins: basguitar

Rolands Saulietis: trommer

Jonatans Racenajs: bluesguitar

Artis Locmelis: sax, orgel, piano

Viesturs Grapmanis: trumpet, percussion, kor