Alan Haynes & Jim Suhler with special Guest: Palle Hjorth

4. december 2018 kl. 19.30

UDSOLGT

ALAN HAYNES & JIM SUHLER

WITH SPECIAL GUEST: PALLE HJORTH

 

“DOUBLE-BARRELED TEXAS BLUES” KRYDRET MED ORGEL

 

LIVE @ Blue Cat Blues, er titlen på det legendariske album, som de sublime Texas Guitar Slingers, JIM SUHLER & ALAN HAYNES, sammen sendte på gaden tilbage i 2000. Et album der har gjort, at det lige siden har været forsøgt at få den kompetente “house rockin tandem” hevet til Europa, for at genskabe de gnistrende slidetoner, de groovy Texas shuffles og intense guitar battles. Ind til nu er det dog altid strandet på, at Jim Suhler er travlt optaget af at turnere som leadguitarist hos George Thorogood & The Destroyers, mens Alan Haynes jo har været en hyppig gæst i landet de seneste knap 20 år… og det med Vejle som sin faste base, og anden hjemby.

 

EKSKLUSIVT FOR KONCERTEN I BYGNINGEN, VEJLE ER TANGENTTROLDMAND OG ORGELVIRTUOS PALLE HJORTH MED SOM GÆST.

 

De er nemlig fløjet til Europa, for at spille et par festivaler i Holland & Belgien, men har nogle hverdage fri i mellem. Og som Alan Haynes siger; “I would hate to travel to Europe, without visiting all my friends and fans in Denmark…” Derfor får vi dem fløjet videre herop for at spille tre spontane shows i Danmark, sat op med kun en måneds varsel.

 

Backingbandet

er den magiske danske vikingduo; bestående af HENRIK POULSEN og MADS ‘TINY’ ANDERSEN, som Alan Haynes har brugt som sin faste backing i Europa de seneste 8 år.

 

Jim Suhler

og hans band “Monkey Beat”, har været en fast bestanddel af den internationale musikscene i over tyve år. Med deres bluesinspirerede tilgang til rock’n roll og rootsmusikken, har de opbygget en trofast fanbase over hele verden. På deres i alt 7 udgivelser, har de arbejdet med topproducere som Terry Manning (ZZ Top, Led Zeppelin, Stax Records), Jim Gaines (Santana, Stevie Ray Vaughan) og Grammy-prisvindende producent/sangskriver; Tom Hambridge. Jim er også kendt som leadguitarist hos George Thorogood & Destroyers siden 1999, og har haft sine sange brugt i spillefilm som Spun, Wallace & Grommit. Jim Suhler er flere gange nomineret i de prestigefyldte Dallas Observer Music Awards, plus han er en medlem af BUDDY, Texas’ ældste musikblad; Texas Tornado’s Hall of Fame.

 

Alan Haynes

Texas bluesguitarist og sanger, Alan Haynes, spiller guitar ligeså ubesværet som han trækker vejret, og spiller nærmest ligeså meget guitar, som han trækker vejret. For selvom en koncert nemt kan være op mod tre timer nonstop, Texas Style, kan man sagtens finde ham spillende guitar på hotelværelset bagefter. At han derfor nærmest er blevet ét med sin guitar, kommer tydeligt til udtryk når han står på scenen, hvor hans udstråling, sjælfulde sang og nærmest overjordiske guitar virtuositet, tryllebinder selv det mest kræsne blues publikum – og mangt en musiker kollega.

 

For Alan Haynes er en “guitaristernes guitarist”, og nævnes i mange interviews som et “must hear”, af så forskellige guitarister som Robert Cray og Jeff Beck, ligesom han adskillige gange har stået på scenen med de allerstørste; Stevie Ray Vaughan, Albert King, Buddy Guy, Albert Collins, Otis Rush, og ikke mindst Johnny Winter, som han tillige har indspillet med og erklærer som sin største inspirationskilde – en inspiration der både høres på Haynes’ sjælfulde sang og ualmindeligt virtuose guitarspil.

 

Palle Hjorth

Har spillet og indspillet med en lang række danske og udenlandske bands og solister. Spiller for tiden fast med Poul Krebs, The Sandmen, Peter Sommer, Kaj Klein, Gorm Bull, The Pocket Players… plus det løse. Har indspillet eller spillet med bl.a. Mark Lanegan, Allan Olsen, Povl Dissing, Hush, Desoto Caucus, C.V. Jørgensen, Steffen Brandt, Thomas Helmig, Forgetting Feet, Peter Laugesen, På Slaget 12, Ann-Mette Elten, Lille Palle, Signe Svendsen, The Savage Rose, Rikke Bruhn, Isobel Campbell, Powersolo, The Broken Beats, Maria Timm… Palle modtog i 2014 kritikernes pris, “Steppeulv” som årets musiker.

 

 

Musikere:

Alan Haynes - sang & bluesguitar

Jim Suhler - bluesguitar

Palle Hjorth - orgel

Henrik Poulsen - basguitar

Mads 'Tiny' Andersen - bluestromme