Julia And The Basement Tapes

Julia And The Basement Tapes – 24. marts, kl. 20:00

Vinder af Swedish Blues Challenge 2017. Nyt og spændende svensk bluesband med rødderne i The Blues

Afholdt

Julia And The Basement Tapes

Pris forsalg: 170 kr.
Medlemspris: 135 kr.
Pris ved indgangen: 170 kr.

BEMÆRK:
KUN 110 billetter til salg!
Forsalget lukker kl. 18 på datoen for koncerten!

Julia And The Basement Tapes er et ungt, prisvindende og innovativ svensk blues band

Musikere:

Julia-Lotta Tinglöf - Sang & percussion
Johan Borgh - Bluesguitar
Samuel Söderberg - Basguitar
Richard Hamilton - Keyboard
Johannes Sidenqvist - Trommer

Julia And The Basement Tapes S

Julia And The Basement Tapes: et ungt & fremadstormende svensk bluesband

 

Siden 2013 har Julia And The Basement Tapes haft stor succes med deres unikke lyd og sultne attitude.
Bandet har spillet live rundt omkring i Skandinavien og Europa – og delt scener med rutinerede navne indenfor blues, såsom Sven Zetterberg, Clas Yngström og Mats Ronander og er lige nu for alvor ved at bryde igennem i Europa.

 

I efteråret 2017 deltog Julia And The Basement Tapes i den prestigefyldte “Swedish Blues Challenge” som bandet overbevisende vandt, og har med den pris som ballast allerede gæstet flere europæiske lande.
Julia And The Basement Tapes repræsenterer Sverige ved European Blues Challenge 2018 i Hell, Norge.

 

Ved “European Blues Challenge 2018” i Hell, Norge er Julia And The Basement Tapes at regne blandt favoritterne, fordi det svenske band smukt og lyrisk nyfortolker bluesmusikken med en række af sine egne sange suppleret med fine klassiske blueskompositioner, hvorfor bandets musikalske stil har en bred musikalsk appel og blueskoncerterne ligeledes altid rammer alle blandt publikum.
Det er nøjagtig en uge efter “European Blues Challenge 2018” at Julia And The Basement Tapes gæster CROSSROADS i Bygningen, Vejle.

 

Priser
Vinder af Borgholm Blues Contest 2017
Vinder af Swedish Blues Challenge 2017
med begrundelsen: Ny og spændende egen stil med rødderne i Blues

 

Baggrund:

Julia & The Basement Tapes blev dannet i slutningen af 2012, da Julia Tinglöf og Johan Borgh, der tidligere havde skrevet musik sammen, ønskede at starte et band. Johannes Sidenqvist og Samuel Söderberg blev indkaldt, og i 2014 ankom Richard Hamilton med sit keyboard.

 

Alle er uddannede musikere og har allerede modtaget individuelle priser for brugen af deres instrumenter. Guitarist Johan Borgh har for eksempel vundet Lee Ritenours

“Lee Ritenour’s SIX STRING THEORY Competition”
https://sixstringtheory.com/

i blues-kategorien, hvor juryen består af så prominente navne som Lee Ritenour, Steve Lukather, Keb’ Mo’, Ray Parker Jr., John Scofield og Sonny Landreth m.fl.: https://sixstringtheory.com/competition-judges/

 

De fire mandlige medlemmer af det unge band er bosiddende i Stockholm, mens Julia-Lotta Tinglöf kommer fra Örnsköldsvik, “højt mod nord” i det svenske (godt 500 km. nord for Stockholm).

 

Bandet udgav i slutningen af 2015 sit andet album, “The Dues” og det efterfølgende år den akustiske version af EP’en. “The Dues” indeholder nogle af de fineste bluessange der kom fra svenske bluesmusikere i 2015, og der er knald på, når bandet fortolker sange som “Bang Bang” og “It’s A Man’s World”. I 2016 fulgte de succesudgivelsen op med en akustisk version af EP’en.

 

Forrige år “forelskede” det meste af Blues-Danmark sig godt og grundigt i svenske Ida Bang & The Blue Tears – og Julia-Lotta Tinglöf vil uden megen tvivl følge direkte i Idas fodspor.

Der er en stor gruppe af helt unge svenske bluesmusikere, som i disse år stærkt markerer sig – både nationalt og internationalt – og Julia And The Basement Tapes hører til de mest markante med deres særlige og dynamiske måde at fortolke bluesnumre på: nogle gange næsten viseagtige smukke melodier og i andre tilfælde med fuld blues power.

 

 

Vinder af Swedish Blues Challenge 2017

 

 

Latvian Blues Band 17. november 2018

Big O & The Blue Quarters 26. december 2018

Få nyhedsmails fra CROSSROADS BLUES

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.