HP Lange & band

HP Lange & band – 16. september, kl. 14:30

HP Lange er en af landets absolut bedste fortolkere af country blues'en

Afholdt

HP Lange & band, 16. september 2018

Pris forsalg: 130 kr.
Medlemspris: 95 kr.
Pris ved indgangen: 150 kr.

KUN 110 billetter til salg!
Forsalget lukker kl. 13.30 på datoen for koncerten!

"Årets bluesnavn" 2011: HP Lange

"en kunstner af stort internationalt format"

Musikere:

H.P. Lange: Vokal, guitar
Dave Stevens: Kontrabas
Jens Kristian Dam: Trommer
Niels Bonefass: Banjo, fiddle

HP Lange & band DK

HP Lange er en af de stærkeste og mest autentiske udøvere af roots- og bluestraditionen herhjemme.

På scenen leverer HP Lange & band et energisk mix af Delta Blues, Gospel, Folk og Mountain Music

. . .  krydret med et strejf af cajun og oldtime.

 

Nu er det lykkedes at få HP Lange & band på scenen i Vejle og søndags-koncerten markerer starten på efterårets bluessæsonen hos CROSSROADS.

 

I 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er en veteran på musikscenen i Danmark. Repertoiret er blevet et mix af sange han selv har skrevet og gamle sange der er samlet op hen ad vejen og gjort til hans egne. Nu er han aktuel med en helt ny cd – Travelling Man Blues.

 

Bandet på cd’en såvel som live er den sædvanlige trio bestående af HP Lange på guitar og vokal, Dave Stevens på bas og Jens Kristian Dam på trommer. Desuden er banjospilleren Niels Bonefass trådt ind i billedet og bringer en tone af mountain music ind i den traditionelle bluesmusik.

 

På scenen leverer bandet et energisk mix at Delta Blues, Gospel og Folk. Repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet da HP Lange boede i Louisiana og rejste i Mississippi. Desuden er der kommet et strejf af cajun og oldtime i musikken især når Niels Bonefass er med. Selv HP Lange kan så finde på at spille banjo.

 

Den nye cd er den 10’ende i eget navn. To af de tidligere har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bl.a. for bedste folk-instrumentalist og folk sangskriver. I 2011 blev HP Lange kåret som ”Årets bluesnavn”.
I 2016 fik han årets ærespris af Blueskartellet, Horsens.

 

Travelling Man Blues cd’en har fået fine anmeldelser og mange roser for den instrumentale håndtering.

 

Pressen og medier skrev:

“Med Travelling Man Blues har H.P. Lange begået, hvad der utvivlsomt vil stå som en af årets bedste danske bluesudgivelser. Han viser sig ikke blot som en af landets absolut bedste fortolkere af country blues’en, men også – endnu en gang – som en kunstner af stort internationalt format.”
– Jakob Wandam, Bluesnews.dk

“Med de enkleste virkemidler kan han ramme groovet i en sang så effektivt, at rytmerne smitter, og du må svinge med, hvad enten de er sejt slæbende eller frejdigt dansende.”
– Claus H Larsen, Rootszone

”… jeg skal på ingen måte legge skjul på at jeg alltid har hatt stor sans for denne dansken. Hans låter, hans måte å synge dem på, og hans gitarer. Det gledelige er derimot å kunne fastslå at HP Lange denne gangen, ved å innlemme også fele og banjo i bandet, etter min mening har gjort selve genistreken .
– 6 stjerner
– Bjørn Wiksaas, Bluesnews, Norge

“52-årige Lange er rodfæstet traditionalist, men det kan man sagtens leve med, når traditionalismen leveres tilsat indlevelse, kompetence og kærlighed til metieren.”
– Thomas Treo, Ekstrabladet

HP Lange & band

HP Lange & band

Med de enkleste virkemidler kan han ramme groovet i en sang så effektivt, at rytmerne smitter, og du må svinge med, hvad enten de er sejt slæbende eller frejdigt dansende.

 

CD'en "Travelling Man Blues" har fået fine anmeldelser og mange roser for den instrumentale håndtering.

 

Få nyhedsmails fra CROSSROADS BLUES

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.